Panaszkezelés iskolánkban

Utoljára módosítva: 2016. november 21. (hétfő) 18:01

Tisztelt Szülők!

Feltételezem, hogy a „békeutcás” szülők bizalommal voltak iskolánk iránt akkor, amikor gyermeküknek közösségünket választották. Erre a bizalomra különösen akkor van nagy szükség, amikor a mindennapi élet kikerülhetetlen velejárójaként a diák-pedagógus, a szülő- pedagógus kapcsolatban konfliktusok keletkeznek. Ezek megoldása csak a családi és intézményi keretek között zajló nevelés kompetenciáinak kölcsönös elismerésére épülhet. 

kezfogas

Nem jellemző, de időnként szülői reagálásként elhangzik: „Lerendezem én ezt az ügyet, majd betelefonálok a tankerületbe!”. Bár működik a dolog, azonban a panasz kivizsgálása, illetve a megoldás keresése kikerülhetetlenül visszakerül abba a közösségbe, azokhoz a szereplőkhöz, ahol, illetve akik között a konfliktus vélt vagy valós oka keletkezett.

A hasonló helyzetek további és pozitív tanulsága annak felismerése, hogy a probléma megoldása az érintettek közvetlen megszólításával itt a Béke és Jósika utca sarkán hatékonyan és gyorsabban megtehető. Úgy gondolom, hogy nemcsak eredményesebb, hanem lelkünknek is könnyebb az utóbbi út! 

Természetesen a panaszkezelési eljárás kezdeményezése nem jelenti a Szülő lemondását a jogorvoslat lehetőségéről!

Kívánom mindnyájunknak, hogy a panaszkezelés, ha mégis szükséges, akkor az eljárásrend 3. pontjának megfelelően záródjon le!

Szeged, 2016. október 13.

Tisztelettel:

Mészáros Zsolt
igazgató

tavasz

2018. április 21. szombat
Konrád

Holnap
Csilla, Noémi
napja lesz.

mozanaplo

boldogiskola

matalent

NBT logo

tamop logo

Deutsches Sprachdiplom 300x218

logo comenius program

dth